czwartek, 23 sierpnia 2012

Sałatka czerwona

Po wczorajszej refleksji ( krojąc świeżą paprykę). Naszła mnie myśl, że bardzo mało jem warzyw surowych, wszystko gotowane, a tym samym w diecie mam minimalną ilość enzymów trawiennych. Postanowiłam, zacząć serię sałatkową. Czytałam przepisy na różnych stronach internetowych, ale zawsze znalazł się składnik mi trudno dostępny, a ja chce proste i szybkie sałatki. Więc otworzyłam lodówkę i wyszło takie coś:

SAŁATKA CZERWONA:
  • sałata masłowa
  • ser mozzarella
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki prażonego słonecznika ( prażyłam na suchej patelni)
  • bazylia świeża
  • suszony estragon
  • oliwa z oliwek
Pokroić wymieszać dodać oliwy kilka kropel cytryny sól do smaku. Gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz