![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_nB8oaBulpqj6rQ_FlpYH4lk9fhrBdNOnK1aYyA2zRKGYT6a8l6DAYzxWkHUv69s0tHff76jwXQuklX443iOvrOeB74zeDA9ZeqJyW4Dig2cy4y24zHVxRDMrdAyf2xTy6Wbn494Mhxyi/s640/IMAG0267+%25281%2529.jpg)
Pomysł podłapałam z programu: Wiem co jem, nie była bym sobą gdybym nie zmodyfikowała przepis.
Po pierwsze: fajny smakołyk bo nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego co inne podobne zbożowe batoniki mają więc idealny dla dzieciaków.
Po drugie: gdyby nie jeden składnik to nawet bardzo zdrowa przekąska.
Po trzecie ilość składników dowolna, co kto lubi.
Więc jaki jest przepis a bardzo szybki :)
Batoniki owsiane:
- mleko skondensowane ( puszka)
- płatki owsiane
- ziarna dyni
- migdały
- ziarna sezamu
- żurawina
- daktyle
- rodzynki
Mleko przelewam do miski i dodaję według uznania: żurawinę, pokrojone daktyle, rodzynki.
Płatki owsiane, pestki dyni, sezam prażę na patelni, po czym dodaję do mleka. Połączone składniki mają tworzyć dość gęstą papkę. Patelnię wykładam pergaminem i przekładam masę. Piec w piekarniku w 130 stopniach przez ok 40-45minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg574EHkSxkg29URnyI7aVDDFzs8EOHf0LB4da_A_YfdZXKBkgAvq0hEZkcTPWwDo8aCitTGv-veKTma4LJU5GmLWmZzy75gzX_uo4V8HVyvcPuEN9XAhPbfVukDkYQfW1dN_rj2oVZbv4z/s640/IMAG0264.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz